Beeldatelier Eerste graad (6 - 7 jaar)

Je bent een creatieve duizendpoot, je wil graag de mooiste kleuren uit je hoed toveren en het kriebelt om vol verwondering en verbeelding op ontdekkingsreis te gaan

in de magische wereld van verf, penselen, klei, inkt, houtskool, oliekrijtjes en zoveel meer? Dan is beeldatelier absoluut jouw ding!

Over deze klas

Kinderen vanaf 6 tot 8 jaar (1e en 2e leerjaar) zijn welkom in het beeldatelier eerste graad in Schilde. Het beeldatelier is een creatief en open atelier waarin de leerlingen op een speelse manier kennis maken met verschillende aspecten van de beeldende kunst, beeldentaal en kunstenaars.

De leerlingen worden creatief uitgedaagd om met verschillende materialen en technieken te experimenteren en te ontdekken hoe zij hun innerlijke belevingswereld liefst uitdrukken.
Soms vertrekken we daarvoor vanuit hun waarneming, vanuit hun verbeelding, of vanuit het werk van een kunstenaar. Ze maken kennis met het analyseren en conceptualiseren van onderwerpen en leren hoe die omgezet worden naar een gekozen techniek en resulteren in een beeld.

Ze experimenteren met verschillende grafische technieken, zoals lino, etsen, monoprint, kartondruk, etc. Ze verdiepen zich in een waaier van tekentechnieken, zoals pastel, inkt, houtskool, potlood, balpen, pen en Oostindische inkt, etc. Ook schildertechnieken komen uitvoerig aan bod, aquarel, ecoline, inkten, gouache, acrylverf, notenbister,... Ze gaan aan de slag met driedimensionale technieken, zoals boetseren met klei, hout, papier-maché, gips en assemblage, etc. Ze ontdekken mixed media technieken, collage, stop motion, digitale beeldbewerking, de basis van animatietechnieken en andere experimentele technieken…
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel