Beeldatelier Vierde graad (+18)

In onze vierde graad kan je twee opties volgen: Tekenkunst of Schilderkunst.

Over dit beeldtraject

Schilderkunst:

Zin om met schilderen beeldend bezig te zijn?
Met enkele eenvoudige middelen zoals verf, penselen en een drager opent zich een wereld van
verbeelding, creativiteit en expressie met onbeperkte mogelijkheden
Via waarneming en abstracte composities leer je stapsgewijs de verschillende aspecten kennen die
een schilderij tot stand laten komen. Vorm, kleur, contrast, diepte, perspectief en penseelvoering.
Verschillende schildertechnieken zoals aquarel, olieverf, acrylverf en gouache komen aan bod.
Schilderoefeningen rond klassieke genres als stilleven, landschap, portret, model. En abstract
schilderen kan een dynamische ontdekking worden.

Tekenkunst:

Tekenen was lang een zoekende basis voorafgaand aan het maken van een beeldend werk, een voorbereidende fase, een onderliggende lijn. Inmiddels evolueerde het tekenen naar een autonome kunstvorm waaronder we een waaier van materialen en technieken kunnen onderbrengen en de benadering velerlei kan zijn. Een gevarieerd gamma met ruimte voor onderzoek en experiment.
We kunnen vertrekken vanuit waarneming, een academische en klassieke benadering waarin we onze onderwerpen gaan omschrijven met spontane lijnen, perspectief en verhoudingen leren zien en weergeven, volumes zichtbaar maken met licht en schaduw en er kleur aan toevoegen. Maar ook leren we interpreteren wat we denken te zien, conceptualiseren we of tekenen we vanuit herinnering, gevoel en verbeelding tot we tot geabstraheerde, geconstrueerde of geënsceneerde beelden komen.
In dit atelier gaan we dus op zoek naar verschillende manieren om een teken(ing) achter te laten, een beeld te vorm te geven...
Technisch gezien kan het tekenen in vele vormen tot uiting komen. Houtskool, pastelkrijt, contékrijt, kleur- of aquarelpotloden, grafietpotlood, stift, en andere droge technieken, maar eveneens bister, pen of penseel en Oostindische inkt (gewassen pentekening) of ecoline en verf zijn geschikt om mee te tekenen. Tenslotte zijn er ook druktechnieken waar er gekrast en getekend wordt zoals lineaire monotypes of tetra-etsen, welke ook aan bod kunnen komen in deze opleiding.
Er is geen voorkennis nodig om dit atelier te volgen. We starten in een eerste jaar vanuit een academische basis om gaandeweg de jaren nadien te evolueren naar een eigen stijl, een eigen invulling en interpretatie.
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!