Klavierinstrumenten

Over dit instrument

klavierinstrumenten 2e graad

De klavierklas is bedoeld voor zowel jong als oud en voor iedereen met een brede interesse in verschillende klavierinstrumenten. Naast de piano leren leerlingen op een speelse manier ook omgaan met het klavecimbel en het orgel. Dit zijn twee minder bekende klavierinstrumenten. Hoewel ze veel gelijkenissen hebben met de piano, klinken ze totaal anders en hebben ze een rijk historisch verleden. In de klavierklas wordt de aandacht doorheen het jaar over deze drie instrumenten verdeeld. Je maakt zowel muziek op de piano, het klavecimbel, als het orgel en leert al deze instrumenten van naderbij kennen. De klavierklas in de tweede graad is een verkennende cursus. Na een eerste jaar kan de leerling een specifieke, keuze maken voor één van de drie instrumenten. Maar men kan er ook voor kiezen om de vele mogelijkheden van deze klavierinstrumenten te blijven combineren.


klavierinstrumenten 4e graad

Heb je een brede interesse in verschillende klavierinstrumenten zoals klavecimbel, piano en orgel? Dan kan je in de vierde graad nu ook in de klavierklas terecht. Hier leer je de gelijkenissen en de verschillen tussen de instrumenten helemaal kennen. Klavecimbel en orgel lijken op piano, maar klinken totaal anders en hebben een rijke, historische achtergrond. Je wisselt lessen klavecimbel en piano af met workshops orgel tussendoor. Je kan hiermee je muzikale horizon verruimen na een opleiding klavecimbel of piano, of je kan hiermee starten in de vierde graad en daarna een keuze maken voor één van deze instrumenten.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel