Muziek Derde Graad (jongeren - jazz-pop-rock)

In de derde graad volg je drie uur les per week voor drie jaar, maar komen er al meer keuzemogelijkheden. Je kan kiezen tussen de opties Klassiek,

Jazz-Pop-Rock, Oude Muziek en Muziek Schrijven. Bespreek je keuze ook best met je eigen instrumentleerkracht.

Over dit muziektraject

Het eerste vak is je instrument- of zangles. De uren bespreek je met je eigen leerkracht. In onze academie heb je in deze optie de keuze tussen volgende instrumenten: Zang, viool, contrabas, piano, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet, dwarsfluit, hoorn, cornet, accordeon, slagwerk,trombone, trompet, basgitaar, bastuba, elektrische gitaar

Het tweede vak start met een jaar muziekpraktijk, specifiek gericht op jazz-pop-rock. Daarna volg je een jaar improvisatie of popgeschiedenis en in het derde jaar heb je de keuze uit songwriting of opnametechnieken. Dat laatste is in jazz-pop-rock echt gericht op home recording. De uren van dit vak vind je onder deze tekst. Je kan ook de verschillende modules van de klassieke optie volgen in het derde jaar.

Homerecording - dinsdag 20-21u - Zoersel
Docent Naomi Bentein

Leer je op een eenvoudige manier jezelf opnemen en mixen. Je vertrekt vanuit een bestaande opname die je leert afmixen, maar gaandeweg ga je zelf schrijven, creatief omgaan met de bijbehorende computerprogramma’s maar ook het plaatsen van micro’s en kabels.

IT in de muziek - woensdag 15-16u - Zoersel
Docent Sara Van Wesenbeeck

Muziek en computer, maar hoe? Ontdek hoe je zelf partituren kan aanmaken en uitprinten via het gratis programma Musescore, hoe WAV- of MP3 bestanden te bewerken en op te slaan in Audacity en verschillende apps op de tablet/i-pad. Het gebruik van je eigen laptop is alvast een pluspunt.
Experimentele muziek - woensdag 19-20u - Schilde
Docent Peter Verdonck

In de klas Experimentele Muziek gaan we in samenspelverband een aantal partituren inoefenen uit het zogeheten ‘hedendaagse klassiek’ en zelfs avant-garde. Zo zijn er partituren zonder genoteerde toonhoogtes, of waarbij je zelf moet beslissen wàt en wanéér je speelt, of waarbij er geen genoteerde maatsoorten meer zijn. Voorwaarde om deel te nemen aan deze cursus is technisch niveau derde graad op je instrument (te bespreken met je leerkracht instrument).

Songwriting - donderdag 20-21u - Wijnegem
Docent Wim Kets

In de cursus Songwriting doorloop je van A tot Z het schrijfproces van jouw eerste eigen nummer in de pop/rock stijl. Voorwaarde om deel te nemen aan deze cursus is een goede basiskennis van 3-klanken.

Muziekpraktijk in de 20e en 21e eeuw - zaterdag 12-13u - Wijnegem
Docent Peter Verdonck

In deze cursus belichten we enerzijds de amateursector, waar veel van de leerlingen al actief in zijn of zullen worden. Anderzijds bekijken we een aantal muziekgenres die vaak voorkomen binnen het meer populaire ‘hedendaagse klassiek’. Deze cursus bevat deels theoretische achtergrond en deels praktische uitvoering en creativiteit.

Volwassenen kunnen 3 jaar MP volwassenen doen maar kunnen ook deze modules kiezen (vanaf 2e jaar). Vanaf het tweede jaar kunnen volwassenen ook 2u per week koor of orkest volgen.

Het derde vak is ensemble. Hier speel je samen met andere muzikanten en vorm je een popgroep, rockband of jazzensemble. De uren hiervan worden afgesproken op de info-avond popjazz begin september.

Vakkenpakket

1ste jaar

Muziekpraktijk Derde Graad

ensemble

instrument of zang

2de jaar

Muziekpraktijk Derde Graad : improvisatie

ensemble

instrument of zang

3de jaar

Muziekpraktijk Derde Graad:
Muziek in de 20e eeuw, experimentele muziek, ict in de muziek, songwriting, home recording

ensemble

instrument of zang
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
  • ©2019 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel    — made by design