Muziek Derde Graad (jongeren - DJ)

In de derde graad volg je drie uur les per week voor drie jaar, maar komen er al meer keuzemogelijkheden. Je kan kiezen tussen de opties Klassiek,

Jazz-Pop-Rock, Oude Muziek en Muziek Schrijven. Bespreek je keuze ook best met je eigen instrumentleerkracht.

Over dit muziektraject

Muziek Derde Graad (jongeren - DJ) is de grootste vernieuwing voor onze academie. Ideaal voor iedereen die ervan droomt Tomorrowland te veroveren of om een superstraffe hiphopdj te worden. Een straffe leraar met tonnen ervaring als DJ geeft jullie elke week een uurtje DJ-vaardigheden. Hier leer je hoe je zelf met de draaitafels kan toveren.

Je volgt 1 uur Dj vaardigheden, 1u DJ Ensemble en 1u klanklab.
Deze lessen gaan door op zaterdagvoormiddag.

1u dj vaardigheden
Hierin leer je alles wat een dj moet kunnen en veel meer. Songs aan elkaar mixen, effecten toepassen, sets opbouwen, maar ook alles wat je live nog kan toepassen tijdens het dj’en.
En je gaat aan de slag in Ableton Live voor het maken van edits/- en mash-ups in functie van je sets.

1u klanklab
In de lessen Klanklab zet je de eerste stappen in de wereld van muziekproductie. Je leert er hoe je zelf nummers en remixen kan maken door gebruik te maken van muziekprogramma’s als Logic Pro X, ProTools, Ableton Live, … .
Daarnaast leer je ook hoe je een eigen sound creëert door verschillende klankbeelden te vormen met effecten en plug-ins.

1u dj ensemble
Samen met andere DJ's verken je wat het is om samen muziek te maken. Back-to-back DJ sets, live experimenteren met Ableton Live, ...
Alles steeds met als doel originele, eigenzinnige en kwalitatieve DJ/Live-sets.

Instrumenten

Vakkenpakket

1ste jaar

DJ-Vaardigheden

Klanklab

Dj ensemble

2de jaar

DJ-Vaardigheden

Klanklab

Dj Ensemble

3de jaar

DJ-Vaardigheden

Klanklab

Dj Ensemble
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel