Muziek Derde Graad (volwassenen - jazz-pop-rock)

In de derde graad volg je ook drie uur les per week voor drie jaar, maar komen er al meer keuzemogelijkheden.

Je kan kiezen tussen de volgende opties: Klassiek, Jazz-pop-rock, Oude muziek, en Muziek schrijven.

Over dit muziektraject

Het eerste vak is je instrument- of zangles. De uren bespreek je met je eigen leerkracht. In onze academie heb je in deze optie de keuze tussen volgende instrumenten: Zang, viool, contrabas, piano, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet, dwarsfluit, hoorn, cornet, accordeon, slagwerk,trombone, trompet, basgitaar, bastuba, elektrische gitaar

Het tweede vak start met een jaar muziekpraktijk, specifiek gericht op jazz-pop-rock. Daarna volg je een jaar improvisatie of popgeschiedenis en in het derde jaar heb je de keuze uit songwriting of opnametechnieken. Dat laatste is in jazz-pop-rock echt gericht op home recording. De uren van dit vak vind je onder deze tekst. Je kan ook de verschillende modules van de klassieke optie volgen in het derde jaar.

Het derde vak is ensemble. Hier speel je samen met andere muzikanten en vorm je een popgroep, rockband of jazzensemble. De uren hiervan worden afgesproken op de info-avond popjazz begin september.

Vakkenpakket

1ste jaar

Muziekpraktijk Derde Graad

ensemble

instrument of zang

2de jaar

Muziekpraktijk Derde Graad : improvisatie

ensemble

instrument of zang

3de jaar

Muziekpraktijk Derde Graad:
Muziek in de 20e eeuw, experimentele muziek, ict in de muziek, songwriting, home recording

ensemble

instrument of zang
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!