Muziek Vierde Graad (muziekproductie)

In de vierde graad volg je drie jaar lang twee uur per week les in onze academie. Je hebt nog steeds de verschillende opties, maar je kan daarin nu ook een studierichting kiezen. Ofwel kies je voor uitvoerend muzikant,

waar de nadruk ligt op het leren bespelen van je instrument, ofwel kies je voor de studierichting creërend muzikant. Hier komt er naast het leren bespelen ook een accent op het zelf creëren van muziek. 

Over dit muziektraject

In de optie muziekproductie zijn er twee trajecten mogelijk. PODIUMTECHNIEKEN en MUZIEKPRODUCTIE CREATIEF.

Podiumtechnieken - docent Wout Michielsen
In twee uur per week leer je op een praktische manier alle vaardigheden die je als podiumtechnieker nodig hebt. Waar plaats je micro's, welk gebruik je best, hoe mix je alles tot een geheel en hoe kan jij het nog beter laten klinken.

Muziekproductie Creatief - Wim Kets & Naomi Bentein
Altijd al eens willen weten hoe artiesten zoals James Blake, Tame Impala, Lost Frequencies of Billie Eilish muziek schrijven?
In de optie Muziekproductie leer je de kneepjes van het vak producing, nl. een song schrijven en arrangeren die je ten slotte opneemt met een muziekprogramma.

In de beginfase krijg je songwriting-opdrachten om een song te leren schrijven. De focus ligt op begrippen als melodie, structuur, tekst, akkoorden en arrangement. Gaandeweg de lessen leer je ook over audiotechnieken.
Denk hierbij aan werken met een muziekprogramma, microfoontechnieken, mixing, equalizing, het gebruiken van effecten, … .

De focus ligt niet enkel op het bereiken van een opgenomen song. In de audiowereld zijn geen twee situaties dezelfde. Je leert per situatie de beste keuze te maken om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Je leert ook dat de perfectie niet bestaat.
Interesse? Stuur dan een e-mail naar naomibentein@academiewijnegem.be of wimkets@academiewijnegem.be .

1u Songwriting & 1 u muziekproductie - af te spreken met leerkrachten (Wim Kets & Naomi Bentein)

Instrumenten

Vakkenpakket

1ste jaar

muziekproductie

Geluidsleer- en opnametechnieken of songwriting

2de jaar

muziekproductie

Geluidsleer- en opnametechnieken of songwriting

3de jaar

muziekproductie

Geluidsleer- en opnametechnieken of songwriting

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel