Basgitaar

Basgitaar, harp, gitaar, mandoline, elektrische gitaar en contrabas-popjazz. Allemaal instrumenten die je met je vingers of met een plectrum bespeelt.

En toch zijn ze allemaal zo verschillend in klankkleur en mogelijkheden. Zoek wat er bij jou past en schrijf je in voor onze lessen.

Over dit instrument

De basgitaar wordt bespeeld door de bassist(e). De bassist(e) is meestal erg populair want hij/zij is het kloppend hart van elke band. Je ondersteunt de andere bandleden en hebt een zeer specifieke begeleidende rol.

Het is heel belangrijk dat je graag samenspeelt met anderen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste beginnende bassisten na een jaar al in een band kunnen spelen.

De basgitaar is een elektrisch snaarinstrument en maakt klank via een versterker.

Vanaf € 150 heb je een goede basgitaar. Een versterker kost ongeveer evenveel.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel