Blokfluit

Focus, concentratie, mond in de juiste stand, diep ademhalen en dan … een wondermooie klank! Bij de blaasinstrumenten gaat de lucht via het mondstuk of via een riet door het instrument.

In een heel uiteenlopende familie van hout- en koperblazers vind je zeker een instrument dat bij je past. De meeste blazers kunnen zowel in onze klassieke afdeling als in jazzpoprock.

Over dit instrument

De blokfluit is misschien wel één van de meest onderschatte instrumenten. Je hebt een enorm bereik aan mogelijkheden, met de sopraan-, alt-, tenor,- bas- en zelfs contrabasblokfluit. Een blokfluit is vaak uit hout gemaakt met in het mondstuk een ‘blok’ van een zachtere houtsoort. Met de blokfluit kan je bijvoorbeeld terecht in barok-ensembles en in ons eigen oude muziek-ensemble! Blokfluit kan je in onze academie volgen in de klassieke afdeling en in de afdeling ‘oude muziek’.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. We spreken dan graag af om te bespreken wat je mogelijkheden zijn. Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. We kijken uit naar ons gesprek!
  • ©2019 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel    — made by design