Cello

Wat een prachtige familie toch, die strijkers. Viool, altviool, cello en contrabas. Allemaal 4 snaren maar toch een uiteenlopend karakter.

Klassieke muziek zou niets zijn zonder die wondermooie klanken van de strijkers. Waar wacht je nog op om zelf te starten?

Over dit instrument

De cello is één van de strijkinstrumenten. Het is de grote broer van de viool met een mooie, warme en weemoedige klank. Je speelt de cello zittend met een strijkstok in je rechterhand, en met je linker duw je de snaren in om de juiste tonen te vormen.

Met de cello kan je terecht in een strijkkwartet en een symfonisch orkest maar evengoed zie je een cello af en toe in een popgroep en je kan fantastische solo-stukken spelen.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel