Contrabas

Wat een prachtige familie toch, die strijkers. Viool, altviool, cello en contrabas. Allemaal 4 snaren maar toch een uiteenlopend karakter.

Klassieke muziek zou niets zijn zonder die wondermooie klanken van de strijkers. Waar wacht je nog op om zelf te starten?

Over dit instrument

De contrabas is het grootste instrument van de strijkersfamilie. Hij verschilt van de andere strijkers zowel in de bouw van de klankkast als de stemming van de snaren in kwarten (E-D-G-A) en hij heeft een mooie, diepe en melancholische klank.
Met een contrabas als instrument kan je vele soorten muziek spelen. Een klassiek orkest kan niet zonder contrabas. Maar je kan nog in vele andere muziekgroepen terecht: een jazz-combo, een harmonie-orkest, een folkgroep, een klein ensemble… Naast zijn functie als bas in de groep, is de contrabas ook zeker geschikt om solo op te spelen.

Dit grote instrument kun je rechtstaand of zittend bespelen. Net als bij de andere strijkinstrumenten, doe je met je twee handen iets verschillend: je linkerhand zorgt voor de noten door je vingers op de snaren te zetten en je rechterhand zorgt voor de klank door met je vingers of met de strijkstok de snaren te bespelen.
Een contrabas is behoorlijk groot en dus moet je wat creatiever zijn om het instrument te vervoeren, maar in de les kan je normaal wel op een klasinstrument spelen. In onze academie kan je contrabas volgend in de klassieke afdeling en binnen de JazzPopRock.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel