Elektrische gitaar

Basgitaar, harp, gitaar, mandoline, elektrische gitaar en contrabas-popjazz. Allemaal instrumenten die je met je vingers of met een plectrum bespeelt.

En toch zijn ze allemaal zo verschillend in klankkleur en mogelijkheden. Zoek wat er bij jou past en schrijf je in voor onze lessen.

Over dit instrument

Wil je graag scheuren zoals Slash? Een stevig potje rocken zoals AC/DC? Of gewoon akkoorden leren om je lievelingsliedjes mee te kunnen spelen? Dan is de elektrische gitaar zeker iets voor jou!

De elektrische gitaar heeft zowel een begeleidende als solerende rol in een band. Bij de rhythm gitaar ga je lekker mee met de groove van de drum en bas gitaar, voornamelijk met akkoorden en slagjes. Neem je liever meer het voortouw met de lead, dan speel je melodische lijnen en solo’s met de juiste bijhorende toonladders. We leren ook werken met versterkers en effecten, zoals distortion en gain om onze klank aan te passen aan de songs die we spelen.

Klinkt dit allemaal als muziek in je oren? Schrijf je dan nu in voor gitaar jazz-pop-rock.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel