Gamba

Over dit instrument

De gamba, of viola de gamba, is één van die mooie instrumenten uit onze oude muziekafdeling. Het is een oudere neef van de cello, met een zachtere en warme klank. De speeltechniek is anders dan de cello, want je houdt de strijkstok onderhands vast.

Met de gamba kan je terecht in onze oude muziekensembles, om andere instrumenten te begeleiden én om een uitgebreid repertoire aan solostukken te spelen uit de renaissance en barok. De gamba speelt vaak samen met het klavecimbel het basso continuo in barokmuziek.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel