Harp

Tokkelinstrumenten zijn snaarinstrumenten waarbij de snaren met behulp van de vingers of een plectrum worden bespeeld. Voorbeelden zijn de harp, gitaar, mandoline, ukelele

en luit. Ook de banjo hoort in deze groep. Instrumenten als een viool en contrabas worden niet tot de tokkelinstrumenten gerekend maar tot de strijkinstrumenten.

Over dit instrument

De harp is één van de oudste maar ook één van de meest tot de verbeelding sprekende instrumenten. Ze klinkt vaak magisch, als in een sprookje, maar ze kan ook op vele andere manieren schitteren.
Ze heeft namelijk ook een stoere, andere kant die veel mensen niet kennen.

In de harples komt dan ook alles aan bod: Ierse muziek, filmmuziek, popsongs, opera, noem maar op! Van Greensleeves tot de muziek van Frozen, alles kan.

De harp bespeel je met je vingertoppen en ze bestaat in verschillende formaten. Met andere woorden, iedereen kan harp leren spelen: ben je 9 of 69 jaar, dat maakt helemaal niet uit!

Er is dan ook heel veel muziek om te ontdekken voor dit instrument, gaande van solostukken tot begeleidingen. Zo zijn er muziekwerken voor harp in combinatie met viool, fluit, zangers, cello, enz.

Dit betekent dat je in de lessen begeleidingspraktijk en samenspel dus kan leren samenspelen met een kleine of grote groep andere instrumenten. Ook in het orkest valt er veel te beleven voor de harpist(e), dus als je zin hebt om eraan te beginnen, vraag dan een proefles aan of contacteer de muziekschool voor meer info ivm de lesdagen en uren!

https://www.youtube.com/watch?v=trVzARAOXpI

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. We spreken dan graag af om te bespreken wat je mogelijkheden zijn. Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. We kijken uit naar ons gesprek!
  • ©2019 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel    — made by design