Harp

Basgitaar, harp, gitaar, mandoline, elektrische gitaar en contrabas-popjazz. Allemaal instrumenten die je met je vingers of met een plectrum bespeelt.

En toch zijn ze allemaal zo verschillend in klankkleur en mogelijkheden. Zoek wat er bij jou past en schrijf je in voor onze lessen.

Over dit instrument

De harp is één van de oudste maar ook één van de meest tot de verbeelding sprekende instrumenten. Ze klinkt vaak magisch, als in een sprookje, maar ze kan ook op vele andere manieren schitteren.
Ze heeft namelijk ook een stoere, andere kant die veel mensen niet kennen.

In de harples komt dan ook alles aan bod: Ierse muziek, filmmuziek, popsongs, opera, noem maar op! Van Greensleeves tot de muziek van Frozen, alles kan.

De harp bespeel je met je vingertoppen en ze bestaat in verschillende formaten. Met andere woorden, iedereen kan harp leren spelen: ben je 9 of 69 jaar, dat maakt helemaal niet uit!

Er is dan ook heel veel muziek om te ontdekken voor dit instrument, gaande van solostukken tot begeleidingen. Zo zijn er muziekwerken voor harp in combinatie met viool, fluit, zangers, cello, enz.

Dit betekent dat je in de lessen begeleidingspraktijk en samenspel dus kan leren samenspelen met een kleine of grote groep andere instrumenten. Ook in het orkest valt er veel te beleven voor de harpist(e), dus als je zin hebt om eraan te beginnen, vraag dan een proefles aan of contacteer de muziekschool voor meer info ivm de lesdagen en uren!

https://www.youtube.com/watch?v=trVzARAOXpI

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel