Saxofoon

Focus, concentratie, mond in de juiste stand, diep ademhalen en dan … een wondermooie klank! Bij de blaasinstrumenten gaat de lucht via het mondstuk of via een riet door het instrument.

In een heel uiteenlopende familie van hout- en koperblazers vind je zeker een instrument dat bij je past. De meeste blazers kunnen zowel in onze klassieke afdeling als in jazzpoprock.

Over dit instrument

De saxofoon is een hip blaasinstrument dat werd uitgevonden door Adolf Sax (Dinant, België). De klank wordt voortgebracht door het blazen in een mondstuk met een houten riet zoals bij de klarinet. De vingerzetting is net als bij alle houtblaasinstrumenten gebaseerd op die van een blokfluit.
Er bestaan verschillende types van saxofoons namelijk van klein en hoge klank naar groot en lage klank: sopraansax (Bb), altsax (Eb), tenorsax (Bb), baritonsax (Eb) en bassax (Bb)

De meeste plekken waar saxofoons worden ingezet zijn klassieke orkesten, harmonies en fanfares, maar natuurlijk ook jazz-, blues- en pop/rockgroepen…

Een leuk weetje is dat de meeste saxofoons in onze academie gehuurd kunnen worden en eenvoudig in de bijbehorende koffer (ook met de fiets) te vervoeren zijn!

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel