Zang

Je eigen stem als instrument, dat kan zeker binnen onze academie. Zing je graag klassiek, pop, jazz of opera?

Dat kan bij ons allemaal. En naast de zanglessen in verschillende stijlen hebben we ook ons academiekoor.

Over dit instrument

Zing je altijd stiekem onder de douche? Of niet zo stiekem terwijl je fietst? Dan is zang misschien wel iets voor jou! De stem is het meest bijzondere instrument ter wereld: er zijn evenveel stemmen als er mensen zijn en toch klinkt elke stem uniek. Je stem is ook het enige instrument dat je altijd bij je hebt. Je moet er niets voor kopen (behalve een dikke sjaal om je in de winter te beschermen en veel flesjes water voor de zomer)

Iedereen kan leren zingen: jong of oud, verlegen of extravert. De stem zit in elk van ons en wij helpen je graag met die naar buiten te brengen. Wij gaan samen met jou op zoek naar jouw uniek en gezond geluid. Met een goede ademhaling en stemplaatsing leer je hoe je ontspannen zingt, en hoe je stem mooier, groter en beter gaat klinken. Op het einde word je misschien wel een operazanger of een musicalster!

Ben je nog wat verlegen? Dan zingen we toch gewoon samen in het begin! Als je het durft, mag je alleen op het podium staan. Eens je helemaal vertrokken bent, zingen we zelfs duetjes of kan je meezingen met het koor of in de operaklas!

Tot slot leer je natuurlijk niet enkel de taal van de muziek maar ook echt andere talen: wij zingen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Pools, …

Als je start met zangles, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel