code oranje

we veranderen van kleurcode

Beste leerlingen, beste ouders,

Als academie schakelen we over naar code oranje. Dit betekent enkele extra maatregelen voor onze lessen, maar we kunnen blijven samen kunst maken in onze academie! De impact van code oranje is het grootst op de grote groepen met leerlingen boven de 12 jaar. Hieronder een overzicht van de maximumcapaciteit, maar de betrokken klassen zullen ook nog van de leerkracht zelf de nodige info krijgen. 

  • -12j: alle lessen gaan door. 

    • klassen waarin ook leerlingen +12 zitten zullen in groepen van maximum 14 leerlingen fysiek volgen. De andere leerlingen worden digitaal betrokken. 

  • 12j-18j: maximum 14 leerlingen + de leerkracht

  • +18j: maximum 10 leerlingen + de leerkracht

De individuele instrumentlessen en lessen in kleine groepen kunnen blijven doorgaan, als iedereen de maatregelen rond handhygiëne, mondmaskers en afstanden naleeft.

Voor leerlingen met een risico-profiel of leerlingen in quarantaine kunnen digitale contactmomenten een alternatief zijn. Ook als een leerkracht in quarantaine moet (zonder symptomen) zullen digitale lessen het alternatief zijn.

Hier nog even een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

  • Leerlingen +12j dragen altijd een mondmaskers, tenzij er in specifieke lessen achter een plexi-scherm gewerkt kan worden. 

  • Anderhalve meter is de norm vanaf 12j, zelfs 2m voor de koorleden, leerlingen vocaal ensemble en leerlingen van de blazersklassen. Meer afstand mag altijd. 

  • Was of ontsmet je handen als je de school binnenkomt of verlaat, voor de les en na de les. 

  • Probeer zoveel mogelijk je eigen materiaal mee te nemen. Gedeeld materiaal wordt door de leerlingen en/of leerkracht na elk gebruik gereinigd.

We vragen ouders ook om de leerlingen niet meer in de academie op te halen, maar buiten te wachten. In code oranje moeten we de aanwezigheid van ouders en externen beperken in onze academies. 

Indien wij vanuit onze overheid nog nieuwe maatregelen opgelegd krijgen brengen wij jullie uiteraard op de hoogte. 

Bedankt allemaal om de maatregelen in de academie goed op te volgen en tot snel in onze academie voor een fijne les muziek, woord of beeld!

het academieteam.


©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel