code rood

vanaf 16 november

Beste leerlingen, beste ouders,

Na een verlengde herfstvakantie starten we maandag opnieuw op, in code rood. Deze week is vanuit onze overheid de invulling van code rood nog sterk aangepast, om het aantal contacten te beperken en zo het aantal besmettingen naar beneden te halen. Hieronder zien jullie de belangrijkste maatregelen

  • Leerlingen onder de twaalf jaar: 100% op school. Alle lessen kunnen dus blijven doorgaan op de academie, al zal het zingen nu wel gebeuren met een mondmasker. Leerlingen die al twaalf zijn, maar nog in het lager onderwijs zitten, blijven welkom in de lessen. 

  • Leerlingen ouder dan 12: één op één-lessen of afstandsonderwijs. 

We bekijken nog welke lessen er één-op-één kunnen doorgaan, welke digitaal en welke in een combinatie van de twee. Onze leerkrachten zijn volop bezig alternatieven te plannen op maat van elke klas. Zij zullen jullie dan ook contacteren over hoe de lessen juist zullen doorgaan of om samen met jullie de beste oplossing te bespreken. 

Wij willen jullie bedanken voor jullie begrip en we kijken samen uit naar de periode waarin we opnieuw samen in groep kunnen musiceren, performen, tekenen, zingen, schrijven, vertolken, … kortom, samen kunst maken. 

Voor de lessen die op de academie doorgaan vragen we jullie om alle maatregelen rond handhygiëne, mondmaskers en afstanden strikt op te volgen. 

We vragen ouders ook om de leerlingen niet in de academie op te halen, maar buiten te wachten. Net als in code oranje moeten we de aanwezigheid van ouders en externen beperken in onze academies. 

Indien deze maatregelen nog veranderen brengen wij jullie uiteraard op de hoogte. 

Bedankt en tot snel in onze academie. 

het academieteam.

©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel