Orkestslagwerk

Past het in geen enkele andere instrumentengroep? Dan hoort het bij slagwerk of percussie. Drums, pauken, xylofoon, tamboerijn, pandeiro, …

Instrumenten in alle vormen en maten, met of zonder vel, in hout, metaal, kunststof, … en te bespelen met je handen of 1, 2 of zelfs 4 stokken. Alles kan!

Over dit instrument

Van Mozart tot filmmuziek, van triangel tot drums, orkestslagwerk heeft het allemaal. Je leert alle verschillende aspecten van het slagwerk kennen, zoals drums, pauken, kleine slaginstrumenten en een goeie basis op de melodische instrumenten als xylofoon en marimba. Je wordt zo een all-round slagwerker!

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel