Trompet / cornet / bugel

Focus, concentratie, mond in de juiste stand, diep ademhalen en dan … een wondermooie klank! Bij de blaasinstrumenten gaat de lucht via het mondstuk of via een riet door het instrument.

In een heel uiteenlopende familie van hout- en koperblazers vind je zeker een instrument dat bij je past. De meeste blazers kunnen zowel in onze klassieke afdeling als in jazzpoprock.

Over dit instrument

Trompet, cornet en bugel zijn instrumenten uit de familie van de koperblazers. Ze spelen de hoogste melodieën.

De trompet is het meest bekende instrument met zijn heldere klank. De cornet en bugel hebben elk een andere bouw waardoor de klank ook weer verschillend is. De bugel klinkt zeer warm en de cornet zit qua klank tussen de trompet en de bugel.

Kinderen beginnen vaak op cornet omwille van de gemakkelijke houding.

Met trompet kan je terecht in een symfonisch orkest, harmonie en fanfare. De cornet is het basisinstrument bij de brassband en de bugel bij de fanfare. Trompet, cornet en bugel kan je ook terugvinden in pop en jazz.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel