Piano

Een toetsinstrument, ook toetseninstrument of klavierinstrument is een muziekinstrument dat bespeeld wordt met behulp van een klavier of toetsenbord. Voorbeelden van dergelijke instrumenten zijn piano, orgel, synthesizer.

Een klavier zoals hier bedoeld bestaat meestal uit 7 witte en 5 zwarte toetsen per octaaf, zo gerangschikt dat de witte toetsen een toonladder van C-majeur in gelijkzwevende temperatuur ten gehore brengen.

Over dit instrument

De piano is een toetsinstrument met een klavier en 2 of 3 pedalen.
De moderne piano is geëvolueerd uit het klavecimbel den de pianoforte.
Er bestaan 2 vormen van akoestische piano’s.
Voor de buffetpiano die meestal tegen een muur geplaatst wordt, is minder ruimte nodig en hij klinkt minder sterk dan een vleugelpiano.
Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal, dit instrument neemt meer ruimte in. Doorgaans wordt een vleugelpiano gebruikt voor concerten omwille van een betere geluidsprojectie, een groter klankvolume en een fijnere klankdifferentiatie.
Er zijn ook digitale instrumenten:

De piano is vooral een heel volledig en veelzijdig instrument. Je kan zowel solo spelen als begeleidend of in een band. De piano heeft een belangrijke plaats in de muziekgeschiedenis en in de hedendaagse muziek in alle genres. Zowel in klassieke muziek als in jazz, pop- en rockmuziek neemt hij een prominente plaats is. Je kan ook leuke bewerkingen spelen van bekende melodieën, orkestwerken, popsongs of je favoriete filmmuziek !

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. We spreken dan graag af om te bespreken wat je mogelijkheden zijn. Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op onze prijzenpagina. We kijken uit naar ons gesprek!
  • ©2019 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel    — made by design