Piano

Een heel orkest in één instrument. De piano is één van de meest veelzijdige instrumenten, met een enorm bereik van laag naar hoor en met de bas, harmonie en melodie tegelijkertijd.

Als pianist kan je solo spelen, kan je anderen begeleiden of kan je meedoen in eender welke bezetting of stijl, van klassiek over jazz naar zelfs pop en rock.

Over dit instrument

De piano is vooral een heel volledig en veelzijdig instrument. Je kan zowel solo spelen als begeleidend of in een band. De piano heeft een belangrijke rol in de muziekgeschiedenis en in de hedendaagse muziek in alle genres. Zowel in klassieke muziek als in jazz, pop- en rockmuziek neemt hij een van de prominentste plaatsen in. Je kan ook leuke bewerkingen spelen van bekende melodieën, orkestwerken, popsongs of je favoriete filmmuziek !

De piano is een toetsinstrument met een klavier en 2 of 3 pedalen en er bestaan 2 vormen van akoestische piano’s.
Voor de buffetpiano die meestal tegen een muur geplaatst wordt, is minder ruimte nodig en hij klinkt minder sterk of luid dan een vleugelpiano.
Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal, dit instrument neemt natuurlijk veel meer ruimte in. Doorgaans wordt een vleugelpiano gebruikt voor concerten omwille van een betere geluidsprojectie, een groter klankvolume en een fijnere klank.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.


Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel