Basfluit

Op een blaasinstrument maak je klank door lucht te blazen in of over het instrument. Je blaast die lucht in of over een mondstuk, die het geluid doorgeeft aan een klankbuis. Er bestaan verschillende soorten mondstukken en de klankbuizen zijn van hout of edele metalen

gemaakt.De grootte van de klankbuis bepaalt de hoogte van de klank. Hoe groter de buis, hoe lager de klank. Die klank kan verder bepaald worden door het openen en sluiten van kleppen, ventielen of een uitschuifbare buis en door de juiste blaastechniek van de speler.

Over dit instrument

Dit prachtige, geheimzinnig klinkende instrument hoor je aan het begin van “Jungle book” en ook bij de filmmuziek van Jungle Book en Star Wars
De Basfluit klinkt een octaaf lager dan de gewone dwarsfluit.
De basfluit Maakt de fluiten-famile compleet en is dan ook een belangrijke hoeksteen van een fluiten-ensemble.Vanwege de lengte van de buis (ongeveer 146 cm) heeft een basfluit, evenals sommige altfluiten, een gebogen kopstuk, anders zou deze onbespeelbaar zijn. Onze academie beschikt over enkele basfluiten: kom gerust eens langs om ermee kennis te maken!

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. We spreken dan graag af om te bespreken wat je mogelijkheden zijn. Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op onze prijzenpagina. We kijken uit naar ons gesprek!
  • ©2019 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel    — made by design