Klavecimbel

Over dit instrument

Het klavecimbel is een snaarinstrument dat met toetsen bespeeld wordt. Het ziet eruit als een vleugelpiano maar klinkt helemaal anders. Het geluid lijkt meer op dat van een gitaar of een harp. Dat komt omdat de snaren worden aangetrokken door een pennetje in tegenstelling tot de piano waar hamertjes op de snaren slaan.
Het instrument was zeer populair in de barokperiode, maar met zijn speciale klankkleur kunnen we zowel stukken van vroeger als van vandaag de dag spelen.
Als je klavecimbel wil leren spelen, dan kan je een klavecimbel nieuw of tweedehands kopen. Je kan ook op een spinet oefenen, dat is wat kleiner, zoals een buffetpiano tegenover een vleugelpiano. Je kan ook een instrument huren. In het begin kan er ook zeker op een keyboard of piano geoefend worden en oefenen in de academie is ook mogelijk, indien het lokaal vrij is.

Als je start met een instrument, dan begin je in de tweede graad met een uur instrumentles en twee uur muziekpraktijk. Voor muziekpraktijk bieden we lessen aan in verschillende vestigingsplaatsen en we hebben aparte groepen voor jongeren 8-11, 12-15 en volwassenen. Meer info via 'trajecten' onder tweede graad.

Heb je al ervaring met een ander instrument of een muzikale achtergrond? Dan kan je contact opnemen met een van onze secretariaten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder om jouw muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Maar misschien interesseert dit je ook…

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel